Volledig scherm
Verkleedfeest op de Daltonschool in Rhenen. © Patricia van Eldik

Wonen kan naast nieuwe Daltonschool in Rhenen

RHENEN - De openbare Daltonschool in Rhenen krijgt nieuwbouw aan de Bantuinweg, samen met voorschoolse - en buitenschoolse opvang. Er is op het terrein aan de Bantuinweg mogelijk ook plaats voor enige woningbouw.

Dat zou kunnen gaan om enkele appartementen of een twee-onder-een-kap-woning. Eerdere plannen om woningen boven de school te bouwen zijn van tafel, omdat mensen die boven scholen wonen vaak klagen over overlast.

Opvang

In het nieuwe schoolgebouw op het sterk geaccidenteerde terrein aan de rand van het Rhenense stadscentrum komt een zogeheten Integraal Kind Centrum (IKC). In het pand is ruimte voor Daltonschool, Peuteropvang Olleke Bolleke, Kinderopvang De Regenboog en het bestuursbureau van openbaar onderwijs PPO de Link. 

Rhenens Belang en VVD hadden kritische vragen gesteld over het teruglopende leerlingental van de Daltonschool. De gemeente Rhenen gaat er vanuit dat het aantal huidige leerlingen, 71, weliswaar wat terugloopt maar niet zo sterk dat het een bedreiging betekent voor het voortbestaan van de school. Ook lijkt er een goede toekomst voor Olleke Bolleke en De Regenboog. Het is niet de bedoeling dat er tijdelijk dure units gehuurd worden als er gesloopt en gebouwd wordt. Er wordt gekeken naar leegstaande lokalen in andere gebouwen.

Geld

Al eerder had de gemeenteraad een voorbereidingskrediet van 94.000 euro beschikbaar gesteld voor de Daltonschool. Nu de andere partijen ook meedoen wordt de gemeenteraad gevraagd om meer geld voor de voorbereiding beschikbaar te stellen: 274.000 euro. De Rhenense raadscommissie vergadert hier dinsdagavond over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei