Zaak rond ontucht door tantratherapeut opnieuw uitgesteld

UTRECHT -  Hij is veel te ver gegaan. Dat zeggen zes vrouwen over Nico D. uit Rhenen. De zes vrouwen kwamen bij hem voor tantratherapie. Justitie meent ook dat de man veel te ver is gegaan. De zaak tegen hem is echter opnieuw uitgesteld.

De advocaat van de verdachte vroeg donderdagochtend in een betoog van ruim drie kwartier om inzage in contacten tussen de verschillende vrouwen die aangifte tegen hem hebben gedaan, danwel betrokken zijn bij het onderzoek. 

De vrouwen zouden elkaar beïnvloed hebben, was zijn suggestie. Ook wilde hij een rechtspsycholoog bij de zaak betrekken. De rechtbank wees al die verzoeken af. Toch kon de zaak vervolgens niet inhoudelijk behandeld worden, omdat de advocaat van D. aangaf zich niet voldoende te hebben voorbereiden. De rechters vonden dat ze geen andere keus hadden dan de zaak uit te stellen. 

Pas in maart volgend jaar zal de inhoudelijke behandeling gaan plaatsvinden. Lees hieronder in ons live verslagterug hoe de zaak vanochtend verliep. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei