Volledig scherm
De oprit van het huis in Pannerden is vol gezet met bloemen. © De Gelderlander

Pannerden: racistische aanslag of ordinaire burenruzie?

PANNERDEN - De Somalische familie in Pannerden die slachtoffer is geworden van een aanslag met vuurwerkbommen, is verwikkeld in een al jaren slepende burenruzie. Dat blijkt uit onderzoek van De Gelderlander.

De aanslag met vuurwerkbommen is veroordeeld als een racistische daad omdat de dader pamfletten op de woning plakten met een foto van Geert Wilders met een racistische tekst erbij. De Somalische familie heeft uit het hele land steunbetuigingen gekregen en is overladen met bloemen.

Knuppel
In het dorp Pannerden leggen echter weinig mensen een link met politieke motieven. In de woonbuurt van het gezin staan 2 buren elkaar al jaren naar het leven. De Somaliërs zitten daar letterlijk en figuurlijk tussenin. De buren raakten afgelopen zomer slaags met elkaar op straat. Daarbij zou de ene buurvrouw de andere buurvrouw met een knuppel op haar hoofd hebben geslagen.

Getuige
De zaak is in november aangehouden door de rechtbank zodat er getuigen kunnen worden gehoord. 1 van de getuigen is een zoon van de Somalische familie, aldus de vechtende buren. Hij zou ertussen zijn gesprongen. De ene buur voelt zich gesteund door de jongen. De andere buur meent dat hij een valse verklaring heeft afgelegd.

Politie: geen verband
De politie gaat er vanuit dat er geen verband is tussen de aanslag op de Somalische familie en de vete. 1 van de buren klaagt ook over overlast van het Somalische gezin, waar veel aanloop zou zijn. Begin 2014 is daarom buurtbemiddeling ingeschakeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.