Volledig scherm
© ANP

Vondst racistische pamfletten na aanval op huis Pannerden

PANNERDEN - Bij een woning aan De Kamp in Pannerden zijn donderdagavond brieven gevonden met racistische leuzen. De vondst volgde nadat er tegen 23.00 uur zwaar vuurwerk naar de woning is gegooid. De politie neemt de zaak hoog op vanwege racistische motieven.

De bewoners werden donderdagavond opgeschrikt door een luide knal waarna een ruit sneuvelde. Ook het dak van de naastgelegen carport ging kapot.

Brieven
Bij het onderzoek troffen de gewaarschuwde agenten schrijfsels aan met een racistisch karakter. "Je moet hierbij denken aan een soort pamflet met daarop korte teksten met racistische leuzen”, aldus een woordvoerder van politie. Hij doet verder geen uitspraak over de precieze inhoud.

Ruit gesneuveld
Het is niet de eerste keer dat vernielingen worden gepleegd aan het huis van een van oorsprong buitenlands gezin. "In het verleden is er ook eens een ruit gesneuveld, maar dat was niet zo ernstig als deze vernieling", aldus de woordvoerder.

Maatregelen
Er zijn volgens de politie inmiddels maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen, maar de politie wil niet zeggen welke maatregelen dat zijn.

Liemers