33-jarige inbreker uit Rotterdam sprong in sloot om politie te ontlopen

METEREN - De inbreker die in de nacht van donderdag op vrijdag dacht te ontsnappen aan de politie door in een sloot te springen is een 33-jarige man uit Rotterdam. 

De man had samen met een compagnon proberen in te breken in een bouwkeet op een bouwterrein aan de Kuyckshof in Meteren. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Een getuige zag de twee uit een busje stappen en het bouwterrein opgaan. Die belde de politie. Later werd er gemeld dat ze mogelijk gebruik maakten van een slijptol. De politie ging er met meerdere voertuigen heen en omsingelde het terrein. Toch lukte het een van de twee verdachten om te ontsnappen.

Toen een andere agent het gebied met een hond afspeurde, zag die een man in een sloot zwemmen.

Later bleek dat in een woning in de buurt was ingebroken en dat meerdere containers waren opengeslepen met een slijpmachine.

Volledig scherm
; © Politie Culemborg

De tekst gaat onder de foto verder

Naar de tweede man is nog gezocht maar deze wist te ontkomen. Ondersteuning vanuit de lucht was niet mogelijk in verband met de mist. De verdachte werd voorzien van een deken en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland