Volledig scherm
Speeltuinvereniging Jeugdland in Deil is een van de organisaties die dankzij het leefbaarheidbudget een wens in vervulling kon laten gaan: een nieuw verenigingsgebouw. © William Hoogteyling

41 ideeën voor het laatste leefbaarheidbudget

GELDERMALSEN - Wordt het een watertappunt, verlichting of energiebesparing? Op 31 mei wordt bekend welke organisaties geld krijgen voor hun initiatief om Geldermalsen een beetje mooier te maken. Vanaf dinsdag kunnen inwoners stemmen. 

Dan kan voor het laatst, want het leefbaarheidbudget is de laatste dat de gemeenteraad beschikbaar stelt. Volgend jaar is Geldermalsen immer gefuseerd met Neerijnen en Lingewaal. Net als eerdere jaren wordt er 100.000 euro verdeeld in twee categorieën: 50.000 voor plannen tot 5.000 euro en 50.000 voor ideeën tot 10.000 euro. 

Pitch

De belangstelling is onverminderd groot voor het leefbaarheidbudget: net als vorig jaar hebben zich 41 deelnemers gemeld voor een deel van het beschikbare geld. De pitch waarmee belanghebbenden vorig jaar hun project moesten aanprijzen en de daaropvolgende stemronde is afgeschaft. De indieners presenteren hun idee nu met foto's en filmpjes op internet

Tot en met 21 mei kunnen mensen stemmen. De initiatieven met de meeste stemmen krijgt een deel van het budget. Op 31 mei is er de uitreiking in De Pluk in Geldermalsen. De verdeling van het leefbaarheidbudget is dit jaar extra vroeg, omdat de gelden voor eind dit jaar opgemaakt moeten zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland