Volledig scherm
© ANP

80-jarige veehouder moet van OM stoppen met boerderij

ANRHEM - De rechtbank moet het bedrijf van een 80-jarige lichamelijk beperkte veehouder uit Rivierenland stilleggen, vanwege het verwaarlozen en slecht verzorgen van zijn schapen en koeien in 2017 en 2018.

Dat heeft de officier van justitie donderdag voor de rechtbank in Arnhem geëist, naast een voorwaardelijke boete van 2000 euro. De boer wil steeds maar niet stoppen met veehouden.

Dode en kreupele schapen

Bij controles van het bedrijf van de veehouder zijn dode en kreupele schapen gevonden. Ook hadden meerdere dieren te weinig voer, te weinig water of gebrek aan een schone en droge stal. Ook was de administratie niet op orde.

Man was al eerder in beeld 

De officier van justitie zou de man in mei 2018 al vervolgen, maar seponeerde de zaak op voorwaarde dat hij maximaal 2 schapen en 2 koeien zou houden. Nu hij zich daar niet aanheeft gehouden, bracht zij de veehouder alsnog voor de rechter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland