Volledig scherm
Screenshot YouTube van een eerdere ladingroof. © YouTube

Agent toevallig getuige van ladingroof uit rijdende vrachtwagen op A15

TIEL - Op de A15 tussen Tiel en Andelst is woensdagnacht de lading gestolen uit een rijdende vrachtwagen. Een agent in burger was er getuige van, waardoor de politie kort daarna een 26-jarige Roemeen heeft kunnen aanhouden.

De agent was op weg naar huis van zijn werk in Tiel toen hij de spectaculaire overval voor zijn neus zag gebeuren. Meerdere auto's cirkelden op de A15 in de buurt van Lienden rond een vrachtwagen. Hij had direct door dat het om een rijdende ladingroof ging en nam contact op met de meldkamer.

Eén auto

De agent achtervolgde één van de auto's die bij de roof betrokken was. Collega's hebben de auto vervolgens op de A73 bij Dukenburg aan de kant gezet en de verdachte aangehouden.

De vrachtwagen was van een transportbedrijf uit Ede. Wat er uit de vrachtwagen is gestolen, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Roemeense bende

Volledig scherm
Zo gaan snelwegpiraten te werk. Klik om te vergroten.

Het is niet voor het eerst dat snelwegrovers in Nederland toestaan. Afgelopen zomer werd een Roemeense bende opgepakt die verantwoordelijk wordt gehouden voor de roof op zeventien rijdende vrachtwagens. 

De snelwegpiraten gingen met hun voertuig dicht achter hun doelwit rijden en klommen vanaf hun auto in de vrachtwagen. Door met andere auto's voor en naast de truck te rijden, zorgen de rovers ervoor dat de snelheid gelijk blijft en hun daad wordt afgeschermd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland