Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Ankie Kop

Al 180 gezinnen gaan voor afvalvrij huishouden

GELDERMALSEN - Nog een paar dagen en dan gaat het project '100 dagen afvalvrij' van Avri van start. Ruim 180 huishoudens in Rivierenland hebben zich al ingeschreven, de afvalverwerker hoopt dat de teller boven de 200 uitkomt.

6 reacties

 • Rob

  4 jaar geleden
  Hiermee wordt gestimuleerd dat mensen hun afval elders weggooien en na 100 dagen een bonus krijgen.....
 • Rob Dillen

  4 jaar geleden
  Ga het probleem bij de bron oplossen de verpakkingsindustrie en stimuleer geen mensen om 100 dagen hun afval elders te droppen...
 • Michael Stam

  4 jaar geleden
  Restafval begint bij de veroorzaker.. de verpakkingsindustrie en de bedrijven die gebruik maken van veelal overbodige verpakkingsmaterialen.
 • Bertus

  4 jaar geleden
  Die broodzakken en bakjes van de slager horen natuurlijk al helemaal niet in het restafval, dus dat is een slecht voorbeeld.Verder is het natuurlijk een leuke actie, maar helemaal zonder restafval is voorlopig niet haalbaar. Veel producten zijn alleen verkrijgbaar in blik ipv glas. En zaken als chips zitten in zo'n foliezak. Dat belandt ook bij het restafval... Fabrikanten, doe er wat aan!
 • Sverre Gaffelbaard

  4 jaar geleden
  Afval-vrij bestaat niet! 'Afval-arm' wel. Ook al wordt er niet gesproken over een wedstrijd maar het blijft toch spannend wie er met een vuiniszak met het minste gewicht aan komt lopen.
 1. Tielse horeca: 1,5 meter eraf, een opluchting? ‘Hoe ga ik op drukke dagen aan de deur controleren op QR-codes?’

  Tielse horeca: 1,5 meter eraf, een opluchting? ‘Hoe ga ik op drukke dagen aan de deur controle­ren op QR-co­des?’

  TIEL - Hoe vallen de uitgelekte coronaplannen van het kabinet in de Tielse horeca? Eigenaar Terry Davelaar van nachtkroeg Jam-Inn heeft ‘een tweeledig gevoel’. ,,Ik vind het goed nieuws dat de 1,5 meter wordt losgelaten en dan ontkom je denk ik ook niet aan het controleren van de CoronaCheck-app om mensen binnen te laten. Dat geeft extra rompslomp, maar het zij zo.”

Rivierenland