Ook in een bosje bij Geldermalsen wonen dakloze arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in een bosje bij Geldermalsen wonen dakloze arbeidsmigranten. © Raphael Drent

Als je het gaat zien, zijn er veel meer: dakloze arbeidsmigranten in een tentenkamp

De 21 van 21TIEL/ GELDERMALSEN - Na veel media-aandacht ontruimde de gemeente Tiel in oktober een tentenkamp waar dakloze mensen en arbeidsmigranten woonden. Nu blijkt dit kamp slechts een van de vele voorbeelden in de regio. 

12 reacties

 • harry looijen

  6 maanden geleden
  arbeidsmigratie moderne slavernij. breng het werk naar de mensen en niet andersom.
 • Martin Reekers

  6 maanden geleden
  @Willie van Laar , welk werk voeren zij uit als ze in zo'n bosje leven? Tasjes, ontlastingresten, lege blikken bier. Het zijn gewoon gestrande migranten op zoek naar werk en zonder uitzicht, gevlucht in de alcohol. En de gemiddelde Nederlander haald echt zijn neus niet op voor werk in uitvoerende zin. Daarmee beledig je een groot deel van deze Nederlanders.
 • Elroy Putman

  6 maanden geleden
  @Willie van Laar, Complete onzin wat u zegt..werkgevers willen goedkope arbeidskrachten,want aan Nederlanders kunnen ze niks verdienen. Ik praat uit ervaring,had een werkgever in t verleden...die kon voor 1 Nederlander 2 Hongaren tewerkstellen. Dus moesten de Nederlanders eruit,de schoft.
 • Frank de Jager

  6 maanden geleden
  De uitzendbureaus betalen normaliter CAO oon en worden daar ook op gecontroleerd door de SNCU Het is logisch dat de gastarbeiders na afloop werk terugkeren naar het buitenland. Enige doorbetaling voor hun huisvesting zou idioot zijn want dan komt half Oost Europa hier kosteloos vakantie vieren. Paar dagen werken en uitzendbureau betaald nog een maand je huisvesting. Volstrekte onzin. Einde werk is terug naar je thuisland. Of wil je nog meer woningzoekenden erbij op deze overspannen woningmarkt?
 • A.A. Roos

  6 maanden geleden
  Vroeger had je koppelbazen die verboden werden, nu heten ze uitzendbureaus die eigenlijk hetzelfde doen, geen werk geen geld en verder zoek je t maar uit.

Rivierenland