Volledig scherm
Appelpop gezien vanaf Wamel. © Eveline Van Elk

Appelpop 2017: Eerste dag met veel regen, bomvolle tent voor Kensington

liveTIEL - De hele avond kunnen bezoekers binnenlopen op het Tielse festival Appelpop. Ronnie Flex trapt het gratis feest om 19.00 uur af en om 23.10 uur verzorgt Navarone het laatste optreden. Lees hier alles over het festival. 

00.12
De eerste dag van Appelpop 2017 zit erop. Daarmee komt er voor vandaag ook een einde aan dit liveblog. Bezoekers van het festival hadden te maken met veel regen. Desondanks genoten duizenden mensen van de verschillende optredens. Voor de muziekliefhebbers die zaterdag naar het festivalterrein in Tiel gaan: hier kun je zien wie dan optreden.

23.40
Naast Kensington krijgt ook indiepopband RONDÉ veel lovende woorden van het publiek via social media. Het Nederlandse collectief stond tussen 21.55 en 22.55 uur in de buitenlucht op het Go-Tan Podium.

22.45
Kensington bedankt alle festivalgangers via Twitter. 'Appelpop, je was geweldig', schrijft de band, vertaald vanuit het Engels. Maar het feest is nog niet voorbij. De Spaanse festivalband La Pegatina maakt zich klaar om het natgeregende publiek verder op te warmen met hun energieke muziek. Dat gebeurt vanaf 23.00 uur op het hoofdpodium. Voor degenen die meer van rap en hiphop houden: Jonna Fraser begint tien minuten later op het McBlossom Podium.

22.14
Op het festivalterrein is de meeste regen inmiddels wel gevallen. De poncho's kunnen dan ook uit bij het optreden van Coely, een Belgische zangeres en rapster.

21.52
Kensington sluit af met vuur. Letterlijk. Aan het eind van het optreden van de band gingen de vlammenwerpers aan. Veel bekende nummers, waaronder War, kwamen voorbij in Tiel.

Volledig scherm
Kensington sluit vlammend af op het hoofdpodium van Appelpop. © Harold Schuil

21.17
Het optreden van Kensington is nu ruim een halfuur onderweg. De Utrechtse band oogst veel applaus in Tiel.

20.45
En daar is Kensington. Een uitzinnig publiek heet de band welkom op het hoofdpodium. Kensington speelt daar tot ongeveer 21.50 uur.

Volledig scherm
Kensington betreedt het hoofdpodium. Het publiek wordt gek. © Harold Schuil

20.38
Een bomvolle tent wacht op de mannen van Kensington. Voor velen vormt de band het hoogtepunt van de vrijdagavond van Appelpop.

Volledig scherm
Appelpop wacht op Kensington. © Harold Schuil

20.28
Bij de Belgische electropopartiest Mustii loopt het nog niet storm. Ruim tachtig man staat in de modder te kijken naar zijn optreden.

Volledig scherm
Mustii op Appelpop. © Harold Schuil

20.07
Ronnie Flex is bij een groot deel van het Appelpop-publiek ongekend populair. Fans staan massaal in de rij voor een handtekening van de rapper. Ongeveer evenveel mensen staan in de regen te kijken naar het concert van de band Sue the Night, die nu speelt op het Go-Tan Podium.

Volledig scherm
Festivalgangers staan massaal in de rij voor een krabbel van Ronnie Flex. © Harold Schuil

20.03
Tussendoor een wijziging voor het programma van zaterdag. Door 'onvoorziene omstandigheden' heeft DOOL afgezegd, meldt de organisatie van Appelpop op Facebook. Garagerockband BARTEK neemt de plaats van DOOL om 14.00 uur in.

19.35
De grote tent bij het hoofdpodium is volgestroomd voor Ronnie Flex. Veel mobieltjes gaan de lucht in.

19.14
Appelpop 2017 kent een valse start. Rapper Ronnie Flex, die het festival opende, was niet op tijd. Uiteindelijk begon hij tien minuten later dan gepland. De vele tienermeiden die voor het hoofdpodium staan, lijkt het weinig te deren. Zij zingen de nummers van Ronnie Flex uit volle borst mee.

Volledig scherm
Ronnie Flex. © Harold Schuil

19.00
Appelpop 2017 is officieel geopend.

18.35
Nog 25 minuten en dan trapt Ronnie Flex Appelpop af. De eerste fans staan al klaar. Steeds meer festivalgangers druppelen binnen.

Volledig scherm
Fans wachten op Ronnie Flex. © Harold Schuil
Volledig scherm
In de rij voor Appelpop. © Harold Schuil

17.55
Over iets meer dan een uur verzorgen Ronnie Flex en Deuxperience Band de muzikale opening van Appelpop op het hoofdpodium. De 4-jarige Abbey is al helemaal klaar voor haar eerste echte festival. Ze kijkt in het bijzonder uit naar de optredens van VANT en The Charm The Fury, die zaterdag in actie komen.

17.20
Door overbelasting was de website van Appelpop enige tijd onbereikbaar. Dat merkte ook een aantal twitteraars. Nu is het wel weer mogelijk te zien welke artiesten wanneer optreden.

16.40
Tip van de dag: neem een poncho mee, want het regent pijpenstelen. En laat de paraplu maar thuis, want die is door de organisatie verboden. De regen neemt helaas ook niet af: volgens Buienradar worden de buien voorlopig alleen maar heftiger.

16.30
Voor Appelpop heeft de gemeente Tiel extra veiligheidsmaatregelen genomen. Op de toegangswegen naar het festivalterrein staan roadblocks en vrachtwagens die mogelijke terroristische acties tegen moeten gaan.

Volledig scherm
Roadblocks en vrachtwagens voor Appelpop. © Harold Schuil
Volledig scherm
Donkere wolken boven de Appelpoptent in aanbouw. © Foto Raphael Drent

Rivierenland