Foto Raphael Drent
Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Appelpop weer fors duurder voor Tiel

TIEL - De grote Tielse evenementen Appelpop en Fruitcorso pakten in 2017 weer duurder uit voor de gemeente dan gedacht. Uit de evaluatie van de evenementen blijkt een tekort van 34.000 euro.

9 reacties

 • Wit

  4 jaar geleden
  Het is toch apart dat de gemeente €152000 bijdraagt aan een evenement van anderhalve dag. Dit terwijl de Stichting Appelpop er financieel heel warmpjes bij zit door de opbrengsten van de consumpties en sponsoring. De artiesten krijgen  (dik) betaald en eigenlijk indirect gesponsord met gemeenschapsgeld onder het mom van cultuur.
 • Eva

  4 jaar geleden
  Geld vragen voor toegang Appelpop is het einde van het festival. Omdat het gratis is komen er veel diverse mensen. Gezinnen, kinderen, mensen uit de buurt die komen kijken omdat het toch gratis is..Als je toegang vraagt komen die niet, verdien je minder aan eten / drinken, zou best kunnen dat toegang vragen minder geld oplevert. Niet doen dus..
 • Fred

  4 jaar geleden
  Je hebt gelijk waar je zegt "want nu betalen alle inwoners van Tiel de kosten die niet door de sponsoren afgedekt zijn". Aan de andere kant bestaat het risico dat een toegangsprijs bezoekers kunnen weerhouden te komen en dat bepaalde gremia in Tiel dat niet willen.
 • Enspijk

  4 jaar geleden
  Ik denk dat gratis Appelpop niet meer van deze tijd is hoe jammer ook.Want nu betalen alle inwoners van Tiel de kosten die niet door de sponsoren afgedekt zijn.
 • Enspijk

  4 jaar geleden
  Ik denk dat dat meevalt. De Waalkade is af te sluiten met 3 toegangspoorten. En laat het dan 5 eur kosten. Daar heb je anders nog geen 2 biertjes voor.

Rivierenland