Volledig scherm
PREMIUM
Rik Lugtmeijer (92) is helemaal uit Laag-Soeren gekomen om te proeven. Hij werkte als tropisch landbouwkundige over de hele wereld. ,,Nog steeds ben ik op zoek naar bijzondere rassen. Ik heb hier appels en peren gezien die misschien wel vijf verschillende namen hebben en ook in het buitenland voorkomen.’’ © William Hoogteyling

Appels en peren vergelijken op Appeltjesdag in Zoelen

ZOELEN - De organisatie van Hoogstamfruit Rivierenland hield zaterdag haar eerste Appeltjesdag. Bezoekers konden daar hun onbekende en bijzondere hoogstamappels en -peren laten beoordelen door deskundigen. ,,Het leek een beetje op Tussen Kunst en Kitsch in de boomgaard’’, aldus organisator Harry Weijs.

Zoete Bloemee, IJsbout, Zwijndrechtse wijnpeer, Peterselie-appel. Het zijn een paar van de tientallen bijzondere appels en peren die uitgestald liggen op een tafel in de historische hoogstamboomgaard De Guldering aan het Kattegat in Zoelen. Geïnteresseerden komen af op de kramen met streekproducten zoals eaux-de-vie, cider en geperste sappen en op de rondleidingen door de boomgaard. In de boerenschuur draait een film en aan de lange rij met picknicktafels proeven liefhebbers van de versgebakken koek en appel- en perensap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland