Volledig scherm
De auto wordt opgetakeld. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Auto te water geraakt bij Wamel, politie haalt chauffeur (19) thuis op

updateWAMEL - Aan de Van Heemstraweg in Wamel is dinsdag rond 03.25 uur een auto te water geraakt, ter hoogte van de Veerweg. De bestuurder, die er vandoor ging, is door de politie later thuis opgehaald.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek een auto in de sloot te liggen en de bestuurder spoorloos. De brandweer heeft met hulp van een oppervlakte reddingsteam van de brandweer Maasbommel in de sloot gezocht, maar tot op heden niets kunnen vinden. Ook in de nabije omgeving en in het weiland werd door politie en brandweer gezocht. 

De auto is uit de sloot getakeld met een kraan van de brandweer om ook er zeker van te zijn dat er géén persoon onder het voertuig zou liggen. Het voertuig heeft eerst een verkeersbord geraakt en is vervolgens via de berm en over het fietspad in de sloot beland.

Onder invloed

De politie heeft de man later op de dag aangehouden op zijn woonadres in West Maas en Waal. Hij is aangehouden voor het verlaten van de plek van het ongeval. De 19-jarige man wordt verdacht van het rijden onder invloed, en is voor onderzoek ingesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland