Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Bankje voor huis van Trieni moet na een zomer genieten toch weg

TIEL - Als het maar even kon, bracht Trieni Reuser de zomer lekker buiten door. Twee toezichthouders van Avri maakten daar zaterdag met een pittige boete plotsklaps een einde aan. De Tielse mag haar stoeltje niet meer op de stoep voor haar huis neerzetten.

De stoeltjes waarop de dames zitten en het tafeltje waarop hun koffie staat, zorgt voor obstructie van de stoep en moet van de handhavers per direct worden weggehaald. Reuser zit de hele zomer als het droog en warm is buiten en dat levert niet eerder problemen op. ,,Integendeel. Als er agenten voorbij kwamen, maakten we een praatje. Zo van 'goedemorgen, hoe is het vandaag, lekker weertje hè'. Heel vriendelijk.’’

Bezwaar

Maar nu mag het niet meer. Omdat Reuser tegen de handhavers in ging leverde het haar een boete op van 240 euro. Reuser is vooralsnog niet voornemens de boete te betalen. Ze gaat bezwaar maken en wil zelfs de politiek erbij betrekken. 

Een woordvoerder van Avri laat weten dat wat hen betreft het verbod in stand blijft. Avri voert slechts het beleid van de gemeente uit, handhaaft de APV en bepaalt dus niet wat er wel of niet verboden is. Dat doet de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Rivierenland