Volledig scherm
Burgemeester Hans Beenakker bij het boegbeeld van Tiel, Flipje. © Foto Jan Bouwhuis

Beenakker blijft nog een termijn burgemeester van Tiel

TIEL - Hans Beenakker blijft de komende jaren burgemeester van Tiel. De gemeenteraad sprak zich woensdagavond unaniem uit voor een herbenoeming.

Hans Beenakker is blij met de unaniem positieve houding van de raad: ,,Ik vind het fijn dat ik een tweede periode burgemeester van Tiel mag zijn. Ik ga vol enthousiasme aan de slag in deze mooie gemeente waar veel te doen is. We gaan met elkaar verder aan de slag om mooie dingen in Tiel tot stand te brengen.’’

Beenakker is sinds 8 januari 2012 burgemeester van Tiel. Aangezien een burgemeestersbenoeming voor zes jaar is, loopt de termijn van Beenakker aan het begin van het nieuwe jaar af.

De gemeenteraad stuurt de aanbeveling nu naar de commissaris van de Koning. Die adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de aanbeveling van de gemeenteraad. Uiteindelijk beslist de minister.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland