Volledig scherm
Het gerenoveerde Bellevue aan de Ophemertsedijk in Tiel. © Raphaël Drent

Bellevue blijft enkel voor horeca

TIEL - Er is geen reden om meer functies mogelijk te maken in het Tielse horecagebouw Bellevue. Dat stelt de Raad van State. Eigenaar Menno van Herwijnen verliest daarmee het beroep dat hij had aangetekend tegen de gemeente.

Van Herwijnen meende dat de bestemming horeca die Tiel eraan gaf in het nieuwe bestemmingsplan onvoldoende mogelijkheden biedt om Bellevue rendabel te maken. Hij wil graag de mogelijkheid om er een woning en kantoor te maken. Hij werd hierin gesteund door het college van burgemeester en wethouders, maar niet door de gemeenteraad. De raad vreest dat het monumentale Bellevue anders niet publiekelijk toegankelijk blijft.

De Raad van State geeft de gemeenteraad gelijk. De bestemming is volgens de Raad toereikend, omdat deze ook zaalhuur voor feesten en congressen en een hotel mogelijk maakt. Ook waren er bij het vaststellen van het bestemmingsplan geen concrete plannen voor een woning of kantoor waarmee de gemeente rekening had moeten houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland