Waardenburg, gezien vanuit het noordwesten. In de driehoek linksvoor liggen de walwoningen, ook wel de bungawalls genoemd. De rug van de huizen ligt in de geluidswal. Een bredere A2 kan serieuze consequenties hebben voor de bewoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Waardenburg, gezien vanuit het noordwesten. In de driehoek linksvoor liggen de walwoningen, ook wel de bungawalls genoemd. De rug van de huizen ligt in de geluidswal. Een bredere A2 kan serieuze consequenties hebben voor de bewoners. © Google Earth

Bewoners walwoningen Waardenburg willen snel weten wat bredere A2 brengt

WAARDENBURG - Hoe breder de A2, hoe beter de doorstroming tussen Deil en Vught en hoe kleiner de verkeersoverlast in Waardenburg. Maar het dorpje aan de noordkant van de Martinus Nijhoffbrug over de Waal zal er wel de nodige offers voor moeten brengen. Met in de frontlinie de bewoners van de woningen in de geluidswal.

Er zijn nog de nodige stappen te nemen voordat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zich uitlaat over de beste keus voor de A2 tussen Deil en Vught. Maar de inwoners van Waardenburg staan nu eigenlijk al voor een afslag: ze moeten al globaal aangeven welke kant ze op willen met de snelweg en wat ze daarvoor over hebben in hun dorp. Want de beste oplossing voor een vlotte doorstroming leidt hoogstwaarschijnlijk tot de ingrijpendste consequenties voor Waardenburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland