Volledig scherm
© Jan Bouwhuis

Biezenburg krijgt plek op Waal-as

ECHTELD - De 'logistieke hotspot' Biezenburg is inmiddels prominent op de provinciale agenda beland, zegt burgemeester Kees Veerhoek van Neder-Betuwe.

Deze week werd er nog vergaderd over de transport-as die door Gelderland loopt langs de A15 van Vuren tot Zevenaar. "Ik heb ervoor gepleit om die A15-as om te dopen in Waal-as, we moeten het transport over water zeker niet vergeten", aldus Veerhoek.

Het nu nog agrarische gebied de Biezenburg ten westen van Echteld langs Waal en Amsterdam-Rijnkanaal wordt gezien als een mooie plek voor een tweede containeroverslagterminal, naast de terminal bij Medel die in januari in bedrijf komt.Waarbij vooral gepoogd wordt om meer transport over water (Waal) te laten plaatshebben dan over de weg (A15).

Er wordt voortvarend door verschillende partijen aan de logistieke plannen voor de Biezenburg gewerkt, zegt Veerhoek. Hij verwacht dat de plannen in maart 2013 meer concreet worden. Daarbij worden dan ook de inwoners weer betrokken. Op het gemeentehuis in Opheusden is tot dusverre één formele vraag binnengekomen over de nog globale plannen voor de Biezenburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland