Volledig scherm
Willem-Alexander en Maxima in Rhenen. © Sanne Donders

Bijzonder: Willem-Alexander en Maxima komen samen naar Rivierenland

RHENEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op woensdag 29 mei 2019 samen een streekbezoek aan Rivierenland. Ze doen dan Opheusden, Tiel, Geldermalsen en Culemborg aan.

De koning en koningin brengen wel vaker bezoeken aan het verspreidingsgebied van deze krant. Vaak gebeurt dat alleen. Zo was koningin Máxima begin deze maand nog in Varsseveld, waar ze een bezoek bracht aan zorginstelling NAAST. Vorig jaar was ze nog in Zevenaar. Daar bezocht ze het culturele centrum Musiater. 

Uitleg over innovaties

Willem-Alexander en Máxima komen woensdag eerst naar Opheusden. Daar bezoeken ze het Tree Centre Opheusden (TCO) en laanboomkwekerij Volentis. Tijdens een rondgang door de laanboomkwekerij krijgt het koninklijk paar uitleg over innovaties op het gebied van enten, telen, rooien en bestrijden van boomziekten en spreken zij onder meer met studenten van VMBO Helicon.

In Tiel staat Transportbedrijf Vonk op bedrijvenpark Medel op het programma. Vervolgens spreken ze met medewerkers, vertegenwoordigers van de Logistieke Hotspot Rivierenland en leerlingen van opleidingsinstituut ROC Rivor over ondernemen, innovatie, onderwijs en samenwerking.

Proeftuin

In Geldermalsen wachten de peren in de proeftuin van Koninklijke FruitMasters op de Oranjes en in Culemborg zijn jongeren het gespreksthema én gesprekspartner. Tijdens een ontmoeting met jongeren en hun begeleiders van gemeente, politie en jeugdzorg wordt stilgestaan bij jeugdproblematiek in Nederlandse steden. 

Ook staan ze stil bij de op maat gemaakte aanpak waarmee Culemborg zijn jeugd weer op weg helpt. Het streekbezoek eindigt op de Markt met een optreden van leerlingen van de twee plaatselijke middelbare scholen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland