Volledig scherm
In Est waren bij 't Peerdegedoe zaterdag verschillende clinics, onder meer met bondscoach Rien van der Schaft. © Foto Raphael Drent

Bondscoach geeft extra allure aan populair Peerdegedoe

EST - Honderden paardenliefhebbers trokken zaterdag naar Est voor de vijfde editie van 't Peerdegedoe. Daar was ook de dressuur-bondscoach van de partij.

Weinig bezoekers van 't Peerdegedoe lopen zaterdagmiddag met zo'n grote glimlach rond als Hanneke Berwald uit Wadenoijen. De paardenliefhebster heeft enkele uren eerder samen met vijf anderen les gehad van dressuur-bondscoach Rien van der Schaft. Er hadden zich veel meer mensen opgegeven, dus er moest vooraf worden geloot. ,,Normaal win ik nooit iets, maar nu eindelijk eens wel’’, reageert ze uitgelaten.

Op het moment dat de bondscoach alweer in het vliegtuig zit naar Tokio voor overleg over de Olympische Spelen, geniet de Wadenoijense nog na bij dierenspeciaalzaak Westrienen in Est. ,,Het was echt heel gaaf. Hij was erg toegankelijk en vriendelijk. Ik heb veel van hem geleerd.’’

Trost op groei evenement

Quote

We begonnen vijf jaar geleden met een paar lokale ruiters en enkele stands.

Ellie van Westrienen, organisator

Door middel van informatiestands, speurtochten en demonstraties worden bezoekers er geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen de paardenwereld. Dat gaat van nieuwe soorten voeding tot aan de modernste paardentrailers. 

Organisator Ellie van Westrienen is trots op de ontwikkeling van haar evenement. ,,We begonnen vijf jaar geleden met een paar lokale ruiters en enkele stands. Nu staat het vol hier en komt de bondscoach langs’’, vertelt ze. 

Snufjes: magnetische deken

Tussen alle stands worden in Est ook de nieuwste snufje op paardengebied getoond. De 'magnetische deken' was een van de meest opvallende. De deken bevat de stof Recuptex die werkt als een magnetisch veld. Dat zorgt er volgens ontwikkelaar Bucas voor dat de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer van het paard worden gestimuleerd. Het dier zou daardoor sneller genezen bij blessures en ook soepeler aan de start verschijnen bij een wedstrijd.

Rivierenland