Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Buren krijgt een middelbare school

BUREN - Buren krijgt misschien een middelbare school. Interim schoolleider Minke Knol heeft hiervoor een aanvraag gedaan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Uiterlijk 1 mei neemt de minister een besluit. Knol hoopt in augustus 2019 te kunnen beginnen.

Buren is positief over dit voorstel, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,We zijn bereid om mee te werken." Buren heeft op dit moment nog geen middelbare school. Tieners gaan naar scholen in Tiel, Kesteren, Geldermalsen of Culemborg.

Tienercollege

Knol wil met het Erasmus College Rivierenland, zoals hij moet gaan heten, meer keuzevrijheid geven aan ouders. Het wordt een humanistische school voor mavo, havo en vwo, met klassen van maximaal 21 leerlingen. Ook moet er een tienercollege komen. ,,Dat willen we in samenwerking met de basisscholen in Buren opzetten." Bij een tienercollege krijgen kinderen van 10 tot 14 jaar extra verdieping. Pas in het derde jaar komen ze in een definitief niveau. 

De initiatiefneemster is bekend met de regio: op het Lingecollege in Tiel was ze afdelingsleider. Twee jaar geleden deed ze universitair onderzoek naar de behoefte aan een tweede middelbare school in Tiel. Oorspronkelijk wilde ze inderdaad een dergelijke school beginnen in Tiel, maar dat plan heeft ze laten varen. ,,Tiel was niet echt enthousiast, en dat vind ik niet fijn samenwerken. En Buren wil heel graag een middelbare school." Waar de school moet komen, is nog niet duidelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland