Het nieuwbouwproject Hoogendijck gezien vanaf de dijk bij Beusichem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwproject Hoogendijck gezien vanaf de dijk bij Beusichem. © William Hoogteyling

Buren telt veel te weinig betaalbare woningen, zowel koop als huur

Buren heeft grote moeite om voldoende goedkope woningen te bouwen. Veertig procent van alle nieuwbouwwoningen in de gemeente Buren tot 2030 moet in de categorie sociale huurwoningen vallen. Maar dat is lastig te halen omdat er in de gemeente veel kleinere bouwplannen zijn voor één of twee woningen. En dat zijn zelden goedkope woningen.

3 reacties

 • Jeroen Prater

  3 maanden geleden
  Honderden mensen extra in dorpen waar de voorzieningen zijn/worden wegbezuinigd, het OV bijna niet meer komt, geen geld is voor straatmeubilair, speeltuintjes en groenonderhoud en nu gaan ook de bakkers, slagers en andere MKB'ers failliet. Meer mensen betekent meer verkeer, maar extra of bredere wegen komen er ook niet. Dit komt vast goed!
 • E.S. Cornelese

  3 maanden geleden
  gemeente en projectontwikkelaars hebben alleen maar aan zoveel mogelijk winst gedacht (en nog). Daarbij is ingezet op mensen met geld uit de Randstad. De eigen bevolking kan dergelijke woningen never nooit betalen. Niet nu piepen over je eigen beleid en doen alsof ze het zo goed voorhebben maar er niks aan kunnen doen.
 • Arie van Doorn

  3 maanden geleden
  Maak eerst maar eens appartementen van het gemeente paleis,daar zouden heel goed sociale huurwoningen van kunnen worden gemaakt,denk niet gelijk altijd maar aan nieuwbouwen,en uitbreiden ,wees zuinig op de ruimte die we nog hebben.