Jan Kottelenberg, burgemeester van Neder-Betuwe, ziet de agressie in zijn gemeente toenemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kottelenberg, burgemeester van Neder-Betuwe, ziet de agressie in zijn gemeente toenemen. © Jan Houwers

Burgemeester ziet agressie in Neder-Betuwe toenemen: ‘Mensen uitschelden die hun werk doen lost niets op’

OPHEUSDEN - Burgemeester Jan Kottelenberg ziet toenemende (verbale) agressie in de gemeente Neder-Betuwe. De botte wijze waarop politieagenten, boa’s en ook ambtenaren in het gemeentehuis worden benaderd door inwoners, baart hem steeds vaker zorgen.

4 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Verruwing in de maatschappij vind overal plaats , net als korte lontjes , maar als ik hoor dat iemand al enige malen de politie heeft gebeld voor overlast en bedreiging en het word afgeschoven naar boa cq handhaving , die het ook weer afschuiven naar de wijkagent , die niet te bereiken is , dan kan ik best begrijpen dat er dan soms harde woorden vallen...maar over het algemeen hebben wij hier in de NederBetuwe weinig te klagen dacht ik , al zijn er dingen die natuurlijk altijd beter kunnen...
 • Lotte Neder Betuwe

  2 maanden geleden
  Burgemeester, zoals Janneke@ al melde dat klopt niet alleen in deze gemeente al is er geen eenheid meer tussen de bewoners jeugd hangt langs de weg ouders hebben het niet in de hand of weten wat hun kinderen hoofdzakelijk pupers uitspoken dit heeft niets met Corona te maken dit was al eerder aan de gang toen we een avond klok hadden waren die incidenten een heel stuk lager of helemaal niet regel van de overheid , ouders moeten de jeugd meer in de hand houden dat behoort tot de opvoeding.
 • Sjaak den Hartog

  2 maanden geleden
  We glijden echt af. Het gevolg van het nummers maken van mensen. Al jarenlang het besteedbaar inkomen zien dalen. Mensen werken zonder enige motivatie. Kwaliteit holt achter uit het gevolg van het feit dat alles zo efficiënt mogelijk moet. Uitknijpen van mensen leidt tot aggressie.
 • janneke janssen

  2 maanden geleden
  Beste burgemeester, kennelijk volgt u het nieuws niet en weet niet wat er in de rest van Nederland en de wereld gebeurt. Het wordt gewoon gevonden, dit gedrag. De verruwing is al lang aan de gang. Kinderen hebben geen houvast meer, lopen langs de straat ouders weten niets van hun leven meer. Sociale media helpt hier helaas ook niet aan mee. Het taalgebruik na elkaar toe is gewoon meestal onvriendelijk en als het niet opgelost wordt pak je gewoon een wapen. We zijn enge vreemde wereld geworden

Rivierenland