Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

CDA en Water Natuurlijk grootste bij waterschapsverkiezingen Rivierenland

Het CDA en Water Natuurlijk zijn bij de voorlopige verkiezingsuitslag voor het Waterschap Rivierenland als grootste uit de bus gekomen. Beide partijen kunnen rekenen op vier zetels.

De VVD en PvdA volgen met drie zetels. De SGP, Partij voor de Dieren en 50PLUS hebben er alle drie twee.

De grote verliezer van de waterschapsverkiezingen voor Rivierenland is AWP en LRR, dat van drie naar één zetel is gegaan. De ChristenUnie is één zetel kwijtgeraakt en heeft er nu ook nog één over.

De uitslag is nog niet helemaal compleet. In de gemeente Lingewaard moeten de stemmen opnieuw worden geteld. De verwachting is dat daar vanmiddag rond 17.00 uur meer over duidelijk  wordt. Voor de gemeente Nijmegen is 85 procent van de stemmen bekend, de rest volgt zo snel mogelijk.

Het opkomstpercentage voor het Waterschap Rivierenland lijkt rond de 50 procent te liggen. Bij de vorige verkiezingen in 2015 bedroeg dat percentage ongeveer 45 procent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland