Deze zakken plastic afval verdwijnen uit het straatbeeld van de binnensteden van Culemborg, Tiel en Zaltbommel. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Deze zakken plastic afval verdwijnen uit het straatbeeld van de binnensteden van Culemborg, Tiel en Zaltbommel. Foto ter illustratie. © ANP

Containers voor plastic in stadscentra Culemborg, Tiel en Zaltbommel vanaf eind oktober

UPDATEDe zakken plastic afval verdwijnen uit het straatbeeld van de binnensteden van Culemborg, Tiel en Zaltbommel: vanaf 28 oktober kunnen bewoners gebruik maken van ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. 

Inzamelaar Avri plaatst de nieuwe containers vanaf 14 oktober en stopt na 22 november definitief met het wekelijks ophalen van de zakken in de stadscentra van de drie steden. Bewoners worden binnenkort in een brief geïnformeerd.

,,Culemborg, Tiel en Zaltbommel hebben Avri gevraagd om te zorgen voor minder vrachtverkeer van inzamelwagens in de binnenstad en voor minder afvalzakken op straat”, legt Ankie Persoons van Avri de stap uit. ,,Bijkomend voordeel voor de binnenstadbewoners - die vaak weinig tuin- en bergruimte hebben - is dat zij geen zakken afval meer in huis hoeven te bewaren tot de inzameldag.”

Gratis

De containers kunnen worden geopend met een afvalpas en zijn gratis in gebruik. Omdat de bewoners volgens Persoons ‘veel voordeel’ van deze overstap hebben, zullen zij naar verwachting geen misbruik van deze voorziening maken en er dus geen restafval in deponeren. 

De locaties op de kaarten zijn volgens Avri gekozen op geschiktheid van de locatie (er stond al een ondergrondse container of het is mogelijk er een container te plaatsen) in combinatie met een goede spreiding over het binnenstadsgebied. 

De locaties van de containers zijn, per stad, hieronder te bekijken.

Tiel

De locatie van de ondergrondse containers in Tiel.
Volledig scherm
De locatie van de ondergrondse containers in Tiel. © Avri

Culemborg

De locatie van de ondergrondse containers in Culemborg.
Volledig scherm
De locatie van de ondergrondse containers in Culemborg. © Avri

Zaltbommel

De ondergrondse containers komen op deze plekken in Zaltbommel.
Volledig scherm
De ondergrondse containers komen op deze plekken in Zaltbommel. © Avri

Rivierenland