Volledig scherm
Islamitische Staat © AFP

Culemborg let op dat schooljeugd en tienermeiden niet radicaliseren

CULEMBORG - Culemborg gaat extra letten op leerlingen in de bovenbouw van de basisschool en jonge meiden in het voortgezet onderwijs om te voorkomen dat ze radicaliseren en afdrijven richting jihadisme. 

De rijksoverheid heeft bijna zes miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van radicalisering en jihadisme. Van dat geld gaat 63.000 euro naar Culemborg, zo meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). 

Culemborg zet met de nieuwe subsidie vooral in op vroegsignalering: in een vroeg stadium wordt gekeken welke kinderen extra risico lopen om te radicaliseren en af te glijden. 

Jonge meiden

Van het geld wordt een aantal projecten bekostigd waaronder weerbaarheidstrainingen voor jonge meiden. Daarnaast is er aandacht voor jongeren in de bovenbouw van de basisschool, groep 7 en 8. Dit zijn groepen die gevoelig blijken voor radicalisering.

Ook kleinere gemeenten kunnen volgens de Coördinator Terrorismebestrijding een voedingsbodem zijn voor beginnend jihadisme. Dat blijkt: eind 2014 gingen de Culemborgers Redouan Dahri en Mohamed Said naar Syrië om zich aan te sluiten bij IS.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland