Volledig scherm

Cultuurprijs Geldermalsen voor Pop- en musicalkoor Tutti Frutti

GELDERMALSEN - Pop- en musicalkoor Tutti Frutti uit Geldermalsen heeft donderdagavond de Cultuurprijs 2011-2012 in ontvangst genomen.

Scholengemeenschap De Lingeborgh ontving de Jo de Gram Prijs, een aanmoedigingsprijs voor een organisatie in de amateurkunst.

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens een speciale bijeenkomst donderdagavond in het gemeentehuis te Geldermalsen. Wethouder Wim Hompe, voorzitter van de Cultuurprijscommissie, overhandigde de prijzen.

De cultuurprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. Naast een oorkonde en een lovend juryrapport ontving Tutti Frutti met deze onderscheiding een geldbedrag van 1.000 euro. Het koor dat in 1999 is opgericht, werd gisteravond beloond voor haar vernieuwende repertoire waarmee ze jong zangtalent uit de regio aantrekt.

De Lingeborgh sleepte de aanmoedigingsprijs binnen met de voorstelling Burengerucht. Om de twee jaar zet de scholengemeenschap een theaterproductie op de planken. "Motiverend, uitdagend en inspirerend voor de leerlingen", zo oordeelde de jury.

De Jo de Gram Prijs is vernoemd naar een Culemborger die zijn hele leven actief is geweest op het gebied van kunst en cultuur. Aan deze, eveneens tweejaarlijkse prijs, is een geldbedrag van 500 euro verbonden. De prijs is in het bijzonder bedoeld voor culturele intiatieven van jongeren.

Andere genomineerden waren harmonie Concordia Beesd, met de blazersklas van de Brede School. Ook Music@Meteren-class, een introductiejaar voor muzikanten vanaf zeven jaar, was een kanshebber. Genomineerd voor de Cultuurprijs waren ook het Cultureel Café Geldermalsen en Fotoclub de Betuwe, amateurfotografen die het Betuwse landschap vastleggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland