Volledig scherm
© William Hoogteyling

De Betuwe staat weer in bloei

INGEN - De bloesem van de pruimenbomen is het verst uit, de kersenbomen staan ook al in bloei. De eerste perenbloesem komt te voorschijn terwijl de appelbomen nog in de knop staan. Nu de lente echt doorzet en de temperatuur stijgt, staat de Betuwe in rap tempo weer vol bloesem, zoals de Bloesemstand aangeeft

Volledig scherm
Kersenbloesem langs de N320 bij Ingen. © William Hoogteyling

Een paar dagen geleden werd de eerste bloesem gespot, inmiddels staan op veel verschillende plaatsen de fruitbomen vol in bloei. Zoals bij Ingen langs N320, waar de hoogstam kersenbomen volop staan te bloeien. 

Nachtvorst

Vorig jaar zorgde een strenge nachtvorst eind april nog voor een slechte appeloogst. De weersverwachtingen laten voor de komende dagen overdag zomerse waarden zien, van nachtvorst is absoluut geen sprake: veel koeler dan 7 graden wordt het niet, de fruittelers hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland