Een nieuwe boomgaard van kersenteeltbedrijf Hakkert in Buren wordt onder zeil gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuwe boomgaard van kersenteeltbedrijf Hakkert in Buren wordt onder zeil gebracht. © William Hoogteyling

De kers is terug van bijna weggeweest in de Betuwe: ‘Mijn vader leerde mij altijd dat je soms niet mee moet roeien in de grote stroom’

Nog een weekje geduld oefenen en dan wordt het eerste kistje vers geplukte Betuwse kersen geveild. De kers, volgens velen de koningin van het Betuws fruit, keert ijzersterk en smakelijker dan ooit terug van bijna weggeweest.

4 reacties

 • Arie van Doorn

  1 maand geleden
  Was een klein schrijffoutje moest JAWA zijn waren tjechische motorfietsen 175 of 250cc die maakten ongelofelijk veel herrie daar reed men dan op om snel achter de spreeuwen aan te gaan en te verjagen,er waren ook wel andere motoren,maar meestal JAWA s.
 • Hans Blok

  1 maand geleden
  Wat zijn Java motoren?
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Een heel mooi oud beroep. In een gevaarlijke leg liep je zelfs over het blad.
 • Arie van Doorn

  1 maand geleden
  Voor het nostalgische gevoel hoef je de kersenboomgaard niet meer in,Waar is de tijd gebleven,dat je de oude java s motoren zonder uitlaat vanaf begin juni hoorde knetteren en de rammelende bussen,en de keerder die met het jachtgeweer de spreeuwen uit de lucht schoot.En de 54 sporten ladders die nodig waren om de koppen uit de bomen te plukken,snap dat dat nu niet meer zou kunnen in deze tijd,maar of die nieuwe tijd gezelliger is betwijfel ik.

Rivierenland