Volledig scherm
Carlos (rechts) kijkt eens goed naar de kapotte lamp van Gerdo van Grootheest en zijn partner Peter van Loon (resprectievelijk tweede en derde van rechts). © Foto Raphael Drent

De lamp van Gerdo doet het weer, nog 699 reparaties te gaan

CULEMBORG - Culemborg staat in het teken van 700 jaar stadsrechten en daarom wil het Repair Café dit jaar maar liefst 700 kapotte spullen repareren. Een flinke uitdaging. „Normaal halen we ongeveer de helft per jaar", zegt oprichter Han Horstink.  

Met allerlei spullen verzamelen bezoekers zich maandelijks bij het Repair Café aan de Beesdseweg.  Zeven jaar op rij staan vrijwilligers klaar om ze op weg te helpen. Van een kapotte stofzuiger, koffiezetapparaat, boormachine tot aan een heggenschaar. „Je kunt het zo gek niet bedenken. Soms zitten er zelfs apparaten tussen waarvan ik het bestaan niet kende", zegt Horstink. „Zoals een elektrische roomklopper." 

Geldermalsen wil ook

Het café is zo succesvol dat inmiddels belangstellenden uit Geldermalsen zijn komen kijken, omdat ze ook een Repair Café willen opzetten. 

Burgemeester Gerdo van Grootheest werd in ieder geval blij van het Repair Cafe. Zijn lamp werd gerepareerd door Carlos.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland