Werkzaamheden bij de Redichemse Waard in Culemborg. Baggerbedrijf Van Waning wil hier licht vervuilde grond uit Parijs storten.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden bij de Redichemse Waard in Culemborg. Baggerbedrijf Van Waning wil hier licht vervuilde grond uit Parijs storten. © William Hoogteyling

'De recreatieplas wordt een afvoerputje'

Vervuilde grond uit het buitenland moet je niet in diepe plassen in Nederland storten, zeggen milieu-deskundigen. De aannemer denkt daar heel anders over.

11 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  @AnoniemWij hebben geen subsidie, maar snappen evenmin hoe Staatsbosbeheer met vervuild havenslib het water schoner gaat maken. Zijn wij ook  partijdig? www.http://dreumel.burgercollectief.club
 • Piet

  5 jaar geleden
  Je moet dit soort bedrijven nu aanpakken, en wel de kopstukken persoonlijk. Later zijn deze bedrijven leeggezogen, failliet. De grootste boeven dragen een stropdas!
 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  Nederland is een afvalput voor zo wat alles wat andere landen liever kwijt dan rijk zijn.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Dubieuze subsidiegever: Stichting Culemborg Nieuws. Initiatiefnemer daarvan heeft banden met Partij van de dieren en heeft zich fel uitgelaten tegen Redichemse Waard. Artikel heeft alle schijn van partijdigheid.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Wat een kortzichtig en vooral onverantwoord gedrag ,en dat allemaal alleen maar om de centen.Dat de drinkwater kwaliteit hierdoor achteruit gaat en er hierdoor mensen in de toekomst lichamelijke klachten zullen gaan krijgen kan er bij dit bedrijf niet in.Het verantwoordelijke bedrijf aansprakelijk stellen voor de geleden en toekomstige schade aan de natuur alsook de hieruit ontstane medische klachten en kosten voor behandelingen hiervan te laten betalen is een goede manier om dit bedrijf en mogelijke na apers  tot de orde te roepen.