Het bordspel Monopoly.
Volledig scherm
Het bordspel Monopoly. © REUTERS

De Varkensmarkt of de Achterweg? Eigen Monopoly-spel voor Culemborg

CULEMBORG - Niet de Kalverstraat, maar misschien wel de Waldeck Pyrmontdreef of de Varkensmarkt. Giel Smits, eigenaar van de Culemborgse Plus-supermarkt, roept inwoners op om straatnamen door te geven die niet mogen ontbreken in de Culemborgse versie van Monopoly. 

De speciale editie verschijnt volgend jaar, wanneer de Lekstad 700 jaar stadsrechten viert. Smits diende al in 2014 de aanvraag in, maar desondanks duurde het even voordat hij groen licht kreeg. „Ieder jaar worden er maar zes tot tien stedenversies van Monopoly uitgebracht", verklaart Jelle Marcus van Identity Games. 

Quote

Het mooiste zou zijn om het met de burgemees­ter en wethouders te spelen.

Giel Smits, eigenaar van de Culemborgse Plus-supermarkt

Markt
Straten uit alle Culemborgse wijken moeten een plekje krijgen op het spelbord. Smits roept inwoners daarom op om suggesties via de mail of Facebookpagina door te geven. „De Markt mag natuurlijk niet ontbreken", zegt hij. „Een van de vier Dreven hoort er ook bij, zoals de Waldeck Pyrmontdreef of Wilhelminadreef. Een daarvan kan misschien wel de plaats van de Kalverstraat innemen."

Burgemeester
Een spelletjesmens zou Smits zichzelf zeker niet noemen. Of hij voor de Culemborgse Monopoly een uitzondering maakt? Lachend: „Nou en of. Het mooiste zou zijn om het met de burgemeester en wethouders te spelen."

Vanaf begin volgend jaar is het bordspel exclusief verkrijgbaar bij Plus Giel Smits, waar klanten kunnen sparen voor korting op het bordspel. 

Suggesties kunnen naar giel.smits@plus.nl gestuurd worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland