Volledig scherm
foto Cord Otting © Cord Otting Fotografie

Die arme fietsers op de Rijnbrug

BLOGJarenlang reed ik met veel plezier over de Rijnbrug van Rhenen naar Kesteren en vice versa. Nou ja, 's middags in de spits is er meestal niet veel aan. Te veel auto's en te weinig snelheid. Dan wijs ik de andere weggebruikers nadrukkelijk op de borden die toch duidelijk stellen dat je er 80 moet rijden, maar meestal heeft dat geen effect.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Ik ben meermalen in de verleiding gekomen snel de telefoon te pakken om een foto te maken, zodat ook de rest van de mensheid van die schoonheid kan genieten

Margreet Terpstra

Maar buiten de spits is het heerlijk op de Rijnbrug. Je kunt kilometers stroomop- of stroomafwaarts kijken. En dan 's ochtends. De opgaande zon die het water verlicht en de omgeving in een prachtige gloed zet... ik ben meermalen in de verleiding gekomen snel de telefoon te pakken om een foto te maken, zodat ook de rest van de mensheid van die schoonheid kan genieten. Dat doe je niet, vanwege wetten en praktische bezwaren, maar het is de moeite waard, geloof me.

Afgelopen week zag ik echter een andere kant van de brug. Met de elektrische fiets toog ik naar Opheusden. Lekker uitwaaien en misschien kan ik even afstappen voor een foto, dacht ik optimistisch. Alleen dat waaien klopte. Het begon met een briesje toen ik aan de klim begon, tegen de tijd dat ik boven was, was het een storm-categorie-4. Ooit gezien hoe laag dat hek is, dat fietsers behoedt voor een ongewilde duik in de Rijn? Het was me in de auto nooit opgevallen, maar op de fiets zie je dat het echt niet meer dan een meter kan zijn. Le-vens-ge-vaar-lijk. Uit veiligheidsoverwegingen fietste ik dichter naar de weg, maar ik werd door langsscheurende vrachtwagens weer richting rivier geblazen. De rit was mooi, maar ik was blij dat ik weer veilig op aarde was. Die arme fietsers die er elke dag langsmoeten. Als ze toch die brug gaan aanpassen, laat ze dan gelijk een windscherm plaatsen. Van 2 meter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland