De brand in Buren brak uit bij de bovenverdieping van het appartementencomplex.
Volledig scherm
De brand in Buren brak uit bij de bovenverdieping van het appartementencomplex. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Dode bij brand in wooncomplex Buren, bewoners en begeleiders geëvacueerd

updateBUREN - Bij een brand in een appartementencomplex aan de Concorde in Buren is maandagochtend vroeg een bewoner om het leven gekomen. De brandweer vond de persoon in een van de woningen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld, zegt de politie. Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden gevallen.

Vanwege de brand moesten acht personen het appartementencomplex verlaten. Het gaat om mensen die onder begeleiding wonen en enkele toezichthouders, aldus de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Zij werden tijdelijk in een nabijgelegen verzorgingshuis opgevangen.

Burgemeester Jan de Boer, die ter plaatse is gekomen, heeft ze daar toegesproken. De acht mochten rond 09.30 uur weer terug naar het appartementencomplex. In het pand wonen mensen zowel zelfstandig als onder begeleiding.

Onderzoek

Meerdere brandweerauto's en ambulances arriveerden nadat de brand rond 05.45 uur vanwege een nog onbekende reden uitbrak bij de bovenste verdieping van het gebouw. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Omstreeks 07.30 uur had de brandweer de vlammen onder controle.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Meerdere brandweerauto's en ambulances zijn gearriveerd.
Volledig scherm
Meerdere brandweerauto's en ambulances zijn gearriveerd. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland