Volledig scherm
De auto kwam naast de A15 in een greppel tot stilstand. © Persbureau Heitink

Dode bij ongeluk A15 Echteld is 48-jarige vrouw uit Rhenen, kind (11) gewond

ECHTELD/RHENEN - Bij het ernstige ongeluk zaterdagmiddag op de A15 bij Echteld is een 48-jarige vrouw uit Rhenen overleden. Haar 11-jarige kind raakte gewond. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie zondagochtend.

Hoe het eenzijdige ongeluk heeft kunnen gebeuren, is een dag later nog niet duidelijk. In de auto zaten vier mensen. Naast de 48-jarige vrouw uit Rhenen en haar 11-jarige kind, zaten er nog twee personen in de auto. Deze twee personen bleven ongedeerd.

Vrachtwagen

Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeval reed, heeft de rijbaan kort na het ongeval geblokkeerd met zijn voertuig. ,,De chauffeur was niet betrokken bij het ongeval, maar heeft zijn voertuig dwars over de weg gezet. Daardoor konden de hulpdiensten naar de slachtoffers’’, aldus de woordvoerster.

Snelweg afgesloten

De A15 werd bij Echteld tot aan de Willem Alexanderbrug afgesloten voor verkeer, zodat hulpverleners ongestoord hun werk konden doen. Hiertoe werd later ook de linker rijstrook op de andere weghelft afgesloten. Vervolgens heeft de politie sporenonderzoek verricht. Ook heeft een politiehelikopter opnamen gemaakt van de situatie.

Rond 20.00 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven en de omleiding ingetrokken. De politie heeft tot 20.30 uur onderzoek gedaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland