Volledig scherm
Met een sonar onder de boot werd vrijdag in de Waal bij Brakel gezocht naar de nog vermiste man. © Brigit Groeneveld/BD

Drenkelingen bizar Waalongeluk Brakel komen uit Afrika

BRAKEL - De 33-jarige man uit Zaltbommel die donderdagavond verdronk bij een bizar ongeluk in Brakel, woonde sinds enige tijd in Zaltbommel maar komt uit Afrika. Hij had een verblijfsstatus, evenals zijn vriend, bij wie hij in de auto zat. Deze man, een twintiger, is vrijdagavond pas gevonden. Ook hij is verdronken. 

De twee reden donderdagavond rond 22.45 uur de Veerweg in Brakel op en hebben vermoedelijk niet in de gaten gehad dat het asfalt eindigt bij de veerstoep, waar de pont naar Herwijnen afmeert. Ze zijn zo het water in gereden. 

Onderstroom

De 33-jarige slaagde er niet meer in om de auto uit te komen. Zijn jongere vriend nog wel, maar hij verdween al snel onder water. Wie eenmaal in de Waal ligt, komt er zomaar niet uit. Het water stroomt hard en kolkt om de kribben heen. Ook is er een gevaarlijke onderstroom. 

Enkele leden van de aan de Veerweg gelegen voetbalclub VV Brakel, die op het moment van het ongeval buiten stonden te roken, waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor beide mannen doen.

Volledig scherm
Meerdere specialistische teams zijn betrokken bij de zoektocht. © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Bij de zoektocht worden speurhonden ingezet. © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
De auto werd uit het water gehaald © Bart Meesters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland