Volledig scherm
Door een onbekende oorzaak knalde de auto aan de linkerkant van de weg tegen een boom. © Bart Meesters

Drie mannen zwaargewond bij ernstig ongeluk in Rossum: twee traumahelikopters geland

updateROSSUM - Bij een ernstig ongeluk aan de Van Heemstraweg/N322 in Rossum zijn vrijdagavond rond 21.40 uur drie mannen zwaargewond geraakt. 

Een auto met daarin de drie mannen kwam vanuit de richting van Alem en reed over de N322 richting Heerewaarde toen het ter hoogte van Rossum misging. Door een onbekende oorzaak knalde de auto aan de linkerkant van de weg tegen een boom.

Man uit Kerkdriel

De drie inzittenden kwamen bekneld te zitten en moesten door de brandweer worden bevrijd. De bestuurder, een 20-jarige man uit Kerkdriel, raakte daarbij zwaargewond. De twee andere inzittenden, een man van 35 uit Landgraaf en een man waarvan de identiteit nog niet bekend is, raakten ernstig gewond. De bestuurder is naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. De twee andere slachtoffers naar Utrecht en Nijmegen.

De weg is volledig afgesloten en de verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de exacte oorzaak.

In totaal kwamen er twee traumahelikopters en vijf ambulances ter plaatse. Een politieauto reed vlak achter de betreffende auto, dus agenten konden direct eerste hulp verlenen. De politie laat weten dat het echter niet om een achtervolging ging.

Volledig scherm
© Bart Meesters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vrienden ontmoeten elkaar in Tiel
    RIVIERENLANDERS

    Vrienden ontmoeten elkaar in Tiel

    Een bankje op de Groenmarkt in Tiel is een mooie ontmoetingsplek in hartje stad. Stomtoevallig ontmoeten Marianne Riswick en Jos Martens elkaar daar. ,,Een gewoon spontane ontmoeting tijdens de lunchpauze’’, zegt Riswick. ,,Gewoon hier even in de stad kunnen zitten en mensen spreken, dat zijn wel dingen waar ik gelukkig van kan worden. Zoals dat ik Jos hier nu tegen kom. Gewoon leuk.’’. Martens herkent zich daar wel in: ,,Het zijn de spontane dingetjes die het leuk maken. Je gaat van huis en je weet nooit wie je tegen komt. En dan ga je gratis hier op een van de bankjes zitten en is het afwachten wie je tegenkomt. Zoals nu Marianne. Geluk zit vaak in heel kleine eenvoudige dingetjes.’’

Rivierenland