Drukte bij de prikbus in Tiel: ‘Je moet wel, als je nog ergens binnen wilt komen’

VideoTIEL - Bij de priklocaties van de GGD is het afgelopen week een stuk drukker geworden. Veel mensen laten zich toch vaccineren, nu vanaf 25 september op veel plaatsen een geldige QR-code nodig is om binnen te komen.

8 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Zo is dat, @Mattie, we hebben het over 15% niet-gevaccineerden waarvan een klein deel nogal recalcitrant en immer aanwezig in de social media. Vermoeiend, dit. Inmiddels is 85% van de Nederlanders gevaccineerd. We willen gewoon ons leven terug zonder dat de zorg weer overloopt. Die minderheid van dwaallichten weet dat nog te voorkomen. Ik ga me zo onderhand óók gediscrimineerd voelen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Die kleine minderheid houdt het opengooien van Nederland tegen. Als je geen prikje wilt neem je maar een staafje, maar houdt eens op met dat gezeur.
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @ Frans en Daan,Jullie hebben het over het krijgen van vrijheid door die prik.Waar en wanneer heb je de specifieke toezegging gekregen dat die spuit jouw vrijheid zou geven?Je bent nog steeds vatbaar en besmettelijk voor het virus.Jullie hebben zogenaamd je vrijheid terug gekocht door je te vaccineren met iets waarvan je niet weet wat het is,wat het op langere termijn met je doet en waarvan we nu weten dat het niet voldoet (denk aan derde prik, wellicht vierde prik, enz).Geeft te denken
 • F. Roelofs

  1 jaar geleden
  Dit is niet ok, dit is geen medisch gebaseerd beleid maar politieke lobby om zoveel mogelijk gevaccineerden te krijgen. Mensen worden uitgesloten tenzij ze vaccineren, dat is niet ok. Gevaccineerden kunnen nog steeds het virus dragen en verspreiden, dus het is een schijnveiligheid om met QR in de kroeg te gaan zitten.
 • Gerard van den Landen

  1 jaar geleden
  Mensen die zich hebben laten vaccineren, kúnnen zeker wel besmet zijn en toch overal naar binnen mogen. Mensen die zich niet hebben laten vaccineren, kunnen negatief getest zijn en vormen geen gevaar voor een ander (en voor zichzelf). Welke groep zorgt er dan voor verspreiding? Wordt wakker mensen.