Volledig scherm
Club Rodenburg in betere tijden . Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Eigenaren gesloten Club Rodenburg in Beesd willen schadevergoeding van gemeente

BEESD - De eigenaren van Club Rodenburg in Beesd gaan een schadeclaim neerleggen bij de gemeente West Betuwe. Zij vinden dat de gemeente contractbreuk heeft gepleegd.  Dat zegt eigenaresse Janice Bronk in een interview met De Gelderlander. 

Discotheek Club Rodenburg, gelegen aan de A2, is een grote discotheek die tot voor kort publiek uit de hele regio en daarbuiten trok. In april is de uitgaansgelegenheid voor straf een jaar gesloten door waarnemend burgemeester Harry Keereweer van de gemeente West-Betuwe. De burgemeester deed dit nadat er in de discotheek drugs aangetroffen zijn. 

De eigenaren zijn het niet eens met de sluiting maar de rechter gaf de gemeente gelijk. Binnenkort dient het hoger beroep bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land.  

Onredelijk

De eigenaren Janice Bronk en haar broer John vinden de straf van de burgemeester onredelijk. Volgens hen komt het, als puntje bij paaltje komt, neer op de vondst van maar één pil bij één klant.

,,Zelfs in gevangenissen worden drugs aangetroffen. We kunnen niet voorkomen dat er wel eens iets binnen komt”, stelt Janice Bronk. 

Ook als de Raad van State de gemeente gelijk geeft, vinden de eigenaren toch dat de gemeente fout handelt. Volgens het duo komt de gemeente de afspraken niet na die de gemeente, de politie en club Rodenburg samen hebben vastgelegd in een convenant. 

,,Daarin hebben we afgesproken hoe wij drugs bestrijden maar ook dat wij niet gesloten worden als we niets van de aanwezigheid van drugs afwisten. En dat is wel gebeurd”, zegt Bronk, die benadrukt dat de schadeclaim nog veel hoger wordt als de Raad van State de discotheek toch in het gelijk stelt.

‘We hopen dat Miranda een goed woordje voor ons doet’

Het akkoord is gesloten met de voorganger van Keereweer, Miranda de Vries die inmiddels burgemeester is in het Brabantse Etten-Leur.  ,,We hebben deze week nog met Miranda de Vries gesproken. We hopen dat ze een goed woordje voor ons doet bij de volgende burgemeester van West-Betuwe”, aldus Bronk.

De Vries laat in een reactie weten inderdaad met de eigenaren gesproken te hebben maar gaat niet in op de inhoud van dat gesprek. 

‘We wachten de claim af’

De gemeente West Betuwe is niet onder de indruk van de schadeclaim: ,,De gemeente heeft kennis genomen van het voornemen een schadeclaim in te dienen. We wachten deze claim en de onderbouwing daarvan af. Op dit moment kunnen wij daar dus verder niets over zeggen.”

In april gaat Club Rodenburg sowieso weer open. De eigenaren die eerder in twijfel trokken of de sluiting niet tot een faillissement zou leiden, gaan er nu van uit dat ze het tot die tijd uitzingen en dan de discotheek weer kunnen openen. 

Rivierenland