Volledig scherm
Het pand van CH Classics en Job Lanceer op bedrijventerrein Kellen in Tiel . © Menno Provoost/DG

Enkele cliënten Job Lanceer in Tiel verliezen zorg

TIEL - Het merendeel van de voormalige cliënten van Job Lanceer in Tiel is ondergebracht bij andere zorgverleners. Van een aantal cliënten is de zorg stopgezet. Dat meldt de gemeente Tiel desgevraagd. 

Zo'n 25 tieners en jongvolwassenen met psychiatrische problematiek en verstandelijke beperkingen hadden hulp bij Job Lanceer toen de gemeente medio oktober besloot om direct te stoppen met deze zorgverlener. De zorg zou er ver onder de maat zijn. Ook zijn er verdenkingen van misbruik van zorggeld. Naar dat laatste wordt nog onderzoek gedaan.

Geen reactie

Bij de hulp aan de cliënten die vaak met meerdere soorten problemen te maken hebben zijn  Aanpak.NU, Iriszorg, Jp van den Bent, Humanitas DMH, Maatman Zorggroep, ZorgPlus en Plurijn betrokken.

Een paar ex-cliënten van Job Lanceer heeft volgens de gemeente niet gereageerd op herhaalde uitnodigingen. De hen toegewezen zorg is stopgezet. De gemeente en de afdeling Bijzondere Zorg van GGD Gelderland-Zuid hebben afspraken gemaakt over de manier waarop deze cliënten in beeld blijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland