Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Even scoren bij de doucheschuimdealer duurt lang

BLOGAchterin de winkel moest ik zijn. En dan een witte pot. Ondanks prima instructies werd dit simpele bezoek een beste ergernis. De witte pot was uitverkocht. Kan gebeuren. Snel pakte ik een ander cadeau. ,,Deze doucheschuim dan maar’’, zei ik. ,,Oh hééérlijk is die hè?’’, klonk het terug. Ze voegde er aan toe dat er thee in zat en bamboe.

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Mijn geschenk ging in een tasje dat voor mijn ogen bespren­keld werd met een mystieke odeur. Geen idee waarom.

Net niet op de achtergrond klonk de b-kant van een yogabandje. Met een knikje en een ‘bedankt meer dan genoeg info zo’-glimlach baande ik me een weg door lotions en bodymists met vage ingrediënten en onverklaarbare namen. Op naar de kassa. Voor ik daadwerkelijk mijn pas mocht trekken, kreeg ik nog thee aangeboden. Ik knikte weer, nu van nee. Waarom zou ik nog even snel een loeihete kop thee willen.

Een vrouw die al deze hindernissen al had doorstaan mocht wel afrekenen. Ze had een cadeaukaart. Haar korting werd niet zomaar verrekend, nee nee, die ging de kassadame ‘er eens even lékker vanaf halen’.

Ook ik werd nog even extra verwend. Mijn geschenk ging in een tasje dat voor mijn ogen besprenkeld werd met een mystieke odeur. Geen idee waarom. Ik heb zoiets elders nooit meegemaakt. Een schoenmaker die een goeie lik schoensmeer op zijn tasjes flatst. Of een bakker die een klodder boter op de taartdoos smeert. Voor een énig afscheid liep de medewerkster om de toonbank heen om mij het geurende tasje te geven dat ik tien keer liever over de kassa had aangepakt.

Het is vast goed bedoeld. De klant, ook de mannelijke, moet zich duidelijk koningin voelen bij de Tielse doucheschuimdealer. Maar ik overdrijf niet als ik zeg dat de verkoop hier nog gladder is dan de crèmes. Terwijl ze toch juist hier moeten weten dat op zijn tijd even flink scrubben geen verkeerd ritueel is...

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland