Volledig scherm
© William Hoogteyling

Feestende voetballers gewond door gekantelde platte kar in Waardenburg

WAARDENBURG - Bij een ongeluk met een platte kar in Waardenburg zijn zaterdagavond 20 gewonden gewonden gevallen, waarvan 1 ernstig. De kar, met daarop 2 feestende voetbalteams van WNC Waardenburg die zaterdag beide promoveerden, kantelde.

Het ongeluk gebeurde rond 20.45 uur aan de Slimweistraat in Waardenburg. In een bocht kantelde de kar, die door een tractor werd getrokken. Op de kar stonden zo'n 20 mensen, leden van het 1e en het 3e team van WNC Waardenburg​; beide teams zijn zaterdag gepromoveerd.

2 traumahelikopters
10 ambulances, 2 traumahelikopters, politie en brandweer gingen ter plaatse om hulp te bieden. 7 gewonden zijn naar de huisartsenpost gestuurd voor behandeling. 11 voetballers zijn naar het UMC in Utrecht gebracht. Daarvan mochten er na behandeling 4 weer naar huis. Volgens de politie is 1 van hen ernstig gewond; het slachtoffer zou meerdere botbreuken hebben, maar verkeert niet in levensgevaar. De overige gewonden zijn ter plaatse behandeld.

Slagveld
Een verslaggever van De Gelderlander omschrijft de situatie als 'een slagveld'. Mensen met bebloede hoofden, toegestroomde familieleden een leger aan hulpverleners. Naar schatting liepen zo'n 200 mensen rond op de plek van het incident.

Vergunning
Het vervoer van feestende mensen op een platte kar is verboden tenzij een ontheffing is afgegeven. De politie kon zaterdagavond nog geen uitsluitsel geven of de er toestemming was. Dat wordt onderzocht.

Volledig scherm
© William Hoogteyling
Volledig scherm
© William Hoogteyling
Volledig scherm
© William Hoogteyling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland