Volledig scherm
De wagen van Culemborg bij het afgelopen Fruitcorso in Tiel. © William Hoogteyling

Fruitcorso Tiel weer over betaald parcours

TIEL - Het Fruitcorso in Tiel blijft rijden. Dat heeft de organiserende stichting 4-Stromenland donderdagavond bekend gemaakt. Wel stapt de organisatie weer over op het heffen van entreegeld. 

Het corso kampt met financiële tekorten en heeft aangekondigd dat het daarom vanaf 2018 anders moet. Daarbij werd eerder ook gesproken van een overgang naar een stilstaand corso, soort festival op een afgesloten terrein. Daartegen was bij de corsoclubs veel verzet. 'Houd het corso rijdend', was een veel gehoorde leus afgelopen editie.

Arena op Taluud

Met het besluit van deze week wordt het parcours wat ingekort maar het blijft op de huidige locatie rondom het Kalverbos. Parkeerterrein het Taluud, dat nu niet gebruikt wordt, gaat een belangrijke rol spelen bij het Fruitcorso. Dit wordt als het ware een arena waar de tribunes komen te staan die nu in het stationsgebied en aan de Veemarkt staan.

Er blijven niet alleen twee rondes over het parcours, er wordt zelfs een derde ronde toegevoegd. Dit wordt het 'corso by night' dat met verlichte wagens in de avonduren plaatsvindt.

Toegangsprijzen

Voor zowel het parcours als het tentoonstellingsterrein wordt entreegeld ingevoerd. Over de toegangsprijzen gaat 4-Stromenland zich nog buigen. Uitgangspunt is dat het corso laagdrempelig blijft, dus met een lage toegangsprijs. Het is de bedoeling dat er ook bij de komende editie een Foodtruckfestival op het Kalverbos is.

Het plan is behalve met de voorzitters van de corsoclubs ook besproken met de diensten die gaan over de veiligheid. Die hebben er positief op gereageerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland