Patrick en Chantal Hol van Krol Reizen verzorgen al jarenlang het transport van Appelpop festivalgangers van camping naar festivalterrein en terug
Volledig scherm
Patrick en Chantal Hol van Krol Reizen verzorgen al jarenlang het transport van Appelpop festivalgangers van camping naar festivalterrein en terug © Foto Raphael Drent

Gemist? De buschauffeurs van Appelpop en Culemborgse plekken van plezier

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

‘Als Volendam de Palingsound heeft, heeft Rivierenland de Fruitsound’ - Rivierenland barst van de volkszangers. Grote artiesten als Frans Duijts, talenten als Marlane, maar ook veel zangers die een boterham - al dan niet belegd - verdienen met optredens in de kroeg. Hoe komt het dat zoveel Betuwenaren het levenslied vertolken? 

Dit stel regelt de Appelpopbussen: ‘Op de terugweg zit iedereen bij elkaar op schoot’ - Patrick en Chantal Hol rijden en coördineren al jaren de pendelbussen die ‘Appelpoppers’ van festivalterrein naar -campings vervoeren. Het echtpaar is het er unaniem over eens: ,,Festivalpubliek is totaal anders dan uitgaanspubliek: veel relaxter.”

Kermis, circus en volksvermaak Culemborg in expositie ‘Plekken van Plezier’ - Als het er maar een beetje exotisch uitzag of gewoon afweek van de dagelijkse sleur, dan holden we er vroeger met zijn allen naar toe. Hoe dat er in de afgelopen anderhalve eeuw in Culemborg aan toe ging, is vanaf vrijdag te zien in galerie de Vierheemskinderen. 

‘Het werk is te mooi om op de plank te laten liggen’ - Kunstenaar Alberto Taboada uit Hellouw kan moeilijk afscheid nemen van zijn kunst, dus is alles opgeslagen: reden voor een fotoboek. ‘Dan kunnen mensen er tóch van genieten.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland