Winnie en Cato.
Volledig scherm
Winnie en Cato. © William Hoogteyling

Gemist? Een boek vol vrolijke verhalen en een vierwieler cadeau na autobrand

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Uitgehobbeld in Tiel - Hobbelpaarden Bijna is het moment aangebroken dat Tiel het zonder Zonnekind moet stellen. Eigenaresse Aly Schouten opende de zaak in kinderkleding en houten speelgoed achttien jaar geleden aan de Weerstraat. Kinderen noemt ze zonnekindjes. Dus was het voor Aly Schouten niet meer dan logisch haar winkel die koosnaam te geven.

Geschrokken van de Jodenhaat - Ze reisden door Israël en Palestina, bezochten Krakau en Auschwitz, volgden colleges, doken in archieven, deden interviews en kwamen uiteindelijk tot de conclusie: antisemitisme is van alle tijden én nog altijd heel aanwezig. Vwo-scholieren Cato en Winnie van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg maakten een bijzonder profielwerkstuk mét expositie over een actueel thema.

Een boek vol vrolijke verhalen met kleurige illustraties - Richard Hendriks en Nelson Wagemans uit Tiel zijn er ‘supertrots’ op. ,,Onze droom is uitgekomen.’’ Met taart en champagne en geflankeerd door bekenden kregen Richard Hendriks (36) en Nelson Wagemans (‘bijna 21') eind januari het allereerste exemplaar van hun eigen boek uitgereikt: De avonturen van Roderick en Jacqueline.

Een nieuwe auto cadeau nadat hun oude uitbrandde - Met het uitbranden van hun oude auto, verloren Pieter-Jan en Tonnie Boelhouwer uit Tiel - beide minder mobiel - hun enige en onmisbare vervoersmiddel. Goede kennis Antoon van Beem en autohandelaar Recep Igci sprongen in de bres en regelden een gratis nieuwe vierwieler.

Rivierenland