Volledig scherm
Het ontwerp voor een duurzame corsowagen. © William Hoogteyling

Gemist? Een reddende engel in Tiel en eetbare lijm op het Fruitcorso

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Eetbare lijm wordt de norm bij Fruitcorso Tiel - Derdeklassers havo/vwo van het Technasium van het Lingecollege hebben zich gebogen over een ontwerp voor een duurzame corsowagen. De wagen van Nikki Wakker uit Wadenoijen, John Zaaijer uit Ommeren en Tielenaar Tygo Verrips werd door de jury onder leiding van corsovoorzitter Laurens Verspuij uitgeroepen tot de meest duurzame corsowagen. 

Dik Kusters legt de lat altijd iets hoger - Dik Kusters (67) heeft weer een nieuwe uitdaging gevonden. Hij begeleidt scholieren van het Tielse Lingecollege die een nieuwe duurzame wagen voor het Fruitcorso ontwerpen. ,,Waarom stoppen met alles? Ik ben best wel wat shit tegen gekomen in mijn leven, maar het leven is te mooi om het te laten verzuren.’’

Het was heel bar - Zo'n ouderwetse grondveiling, hoe gaat dat nou? Voor ruim 1,2 miljoen euro is donderdag een lap agrarische grond tussen Lingemeer en Lienden verkocht. Niet via internet, maar ouderwets, via een veiling met gesloten enveloppen. Een verslag.

De reddende engel van Tiel - Sophia van den Broek kneep haar echtgenoot Ron nog even in de arm, zondagavond. Had nota bene zij in Tiel met haar broze kracht een grote, Turkse man van de verdrinkingsdood gered? Ze deden hun verhaal over da avond dat ze een drenkeling uit de gracht haalden

Rivierenland