Volledig scherm
De popzaal van Zinder. © Raphaël Drent

Gemist? Een zaal waar niet in gespeeld wordt en: hoe beleven onze jongeren de examens?

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Spanning rond examens - Duizenden scholieren deze week examen. Leef mee met Sabine uit Lienden, die vertelt hoe zij deze tijd beleeft. Ook de komende tijd blijven we haar volgen. 

Onderzoek naar onderwijs - De plannen liggen er: een complete carrousel, waarbij scholen in Neder-Betuwe sluiten of verhuizen. En waarbij er voor het eerst reformatorisch onderwijs in Dodewaard lijkt te komen. 

Geen zin in Zinder - Geloof het of niet, maar de nog maar anderhalf jaar geleden geopende cultuurtempel Zinder blijkt niet geschikt voor klassieke muziek. ‘Er zijn gezelschappen die weigeren hier te spelen.’ Hoe dat komt en wat er nu aan gedaan wordt, lees je hier. Oja, er is ook nog iets met trappen die loslaten.

De aantrekkingskracht van Agora - Geen boeken, geen rooster en geen lessen. De droom van alle scholieren. Maar blijkbaar ook van hun ouders, want het nieuwe Agora-onderwijs in Culemborg stroomt snel vol. Wie over een paar jaar een plek wil, moet niet te lang wachten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland