Volledig scherm
Willem Budding verzegelt het zeil boven zijn kersenboomgaard nu het seizoen is afgelopen. © William Hoogteyling

Gemist? Langer genieten van kersen en een camera voor één ‘lastige’ Tielenaar

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Van Tiel naar Appelpop - Geboren aan de Tielse toog als duo, uitgegroeid tot een eigenzinnig kwintet, dat in september tweemaal van zich laat horen tijdens Appelpop: The Passengers uit Tiel stellen zich voor.

Wageningen in de Betuwe - Moet de Maneswaard Wagenings blijven? Het is eigenlijk geen punt van discussie, zeggen de acht inwoners van het Betuwse stukje Wageningen. Ze zullen niet op de barricades gaan staan voor of tegen een eventuele grenswijziging. Maar Wageninger én Betuwnaar zijn is wel grappig.

Een camera in de straat - Vanwege de vermeende overlast rondom één bewoner van de Merelstraat in Tiel heeft de gemeente een metershoge camera pal voor zijn deur gezet. ,,Hij schreeuwt ’s nachts de hele wijk wakker.’’

Kersen uit de Betuwe Het Betuwse kersenseizoen wordt langer. Volgend jaar verwacht fruitteler Willem Budding uit het buurtschap Aalst, gelegen tussen Kesteren en Lienden, dat hij in zijn boomgaard flink wat kersen kan oogsten van een nieuw ras, de Finale.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland