Volledig scherm
Als rockband Metallica op 11 juni een concert geeft in Amsterdam wordt de Stichting Kinderen van de Voedselbank verblijd met een gift van de band, waar de oprichters en directeuren Maurice van der Ven en Mirella Mulder uiteraard heel erg blij mee zijn © Raphael Drent

Gemist? Oorlog in je achtertuin en een goede daad van Metallica

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Metallica? Megagoed! - Bij de Kinderen van de Voedselbank keken ze raar op toen er een mailtje binnenkwam van de wereldberoemde metalband Metallica. De muzikanten willen wat goeds doen voor het Dodewaardse goede doel. Megagoed dus. 

Fiasco rond de film - Hoe moet het nu verder met de bioscoop in Tiel? Dat is de vraag nu de onderhandelingen alwéér zijn vastgelopen. En intussen blijft de oude bibliotheek leeg staan.

Ruzie rond Rodenburg - Oneerlijk is het. Dat vinden in ieder geval de eigenaren van Club Rodenburg, de populaire uitgaansgelegenheid in Beesd die dicht moest. Hier lees je hun verhaal. ‘Alles is aangedikt.’

De onbekende oorlog - Weet u waar de langste veldslag van de Tweede Wereldoorlog plaatsvond? Rusland? Noord-Afrika? Berlijn? Mis. In je eigen achtertuin. Maar voor de gebeurtenissen in de nasleep van de Slag om Arnhem is maar weinig aandacht. Daar komt nu verandering in. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland